sâmbătă, 22 august 2009

Pornita de la e-mailul ce nu trebuia citit....E usor sa jignesti....



     Ma gandeam cat de usor poti lasa o impresie gresita, .....printr-o simpla expresie. cat de usor poti rani un om printr-un singur cuvant sau gest facut, poate banal din punctul de vedere al unora. Cat de usor e… sa gresesti in vorbire. mi-amintesc de un citat: “daca nu greseste cineva in vorbire, este un om desavarsit” .  offf, si de cate ori nu am gresit . si poate voi mai gresi

     Foarte rar imi permit sa jignesc si sa supar oameni. si cand imi permit asta, dar cand fac un gest de genul asta sufar cumplit si imi cer scuze de o mie de ori, pot numara pe degetele de la o mana de cate ori am facut asta in viata, am facut-o cu persoane ce eu personal, le vad nulitati, paraziti ai societatii. si pe care, IMPORTANT, ii cunosc personal foarte bine.

     Insa, nu mi-as permite un astfel de gest si comportament fata de oamenii ce nu-i cunosc, ce am ocazia si sansa sa-i “citesc personal” fata in fata si nici fata de oamenii dragi mie. Respect opinia fiecaruia, convingerea fiecaruia, nu incerc (cel putin asa incerc sa las de inteles) sa nu fac pe nimeni sa-mi dea dreptate, nu incerc pe nimeni sa zica ca mine, accept sa fiu combatut, accept sa-mi schimb opinia, in cazul in care celalalt chiar are dreptate. Insa, in acelasi timp, tin mult la parerile mele personale si fiecare are propriul lui sistem de valori. si dreptatea mea, e vazuta nedreptate de cei de langa mine.


     E usor sa ranim din cuvinte, din greseala; si e uneori imens de greu sa fim iertati pentru greseli mici, “nevinovate”. E usor pentru ca sunt atat de relative cuvintele; pentru mine inseamna ceva, pentru alcineva altceva… ar fi mai usor sa ne putem citi gandurile direct....nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu