sâmbătă, 22 august 2009

Invata sa visezi cu adevarat...

In viata oamenii nu stiu sa pretuiasca ceea ce au. De aceea suntem numiti niste animale. Toata lumea spune ca Romania este inapoiata fata de celelalte tari. Cum sa evoluam daca nu suntem capabili sa traim cu constiinta impacata? Nu stim sa-i respectam nici macar pe cei din propria familie! Lumea e construita din minciuni, inselatorii, ipocrizii, falsitate, furturi. Cu totii avem defecte si calitati.



Avem vise de visat, vise de urmat, vise de implinit. Dar ce faci pentru asta? Dai o replica: ‘sper sa mi se indeplineasca visul candva’. Da, o sa ti se indeplineasca cand o sa muncesti pentru asta. Visul nu vine la tine. La fel cum muncesti pentru un ban curat, trebuie sa muncesti si pentru realizarea viselor. Te multumesti sa te asezi pe canapea, sa iti imaginezi ca vei fii si in realitate acolo unde ai fost in vis. Uneori esti lasa si nu meriti sa visezi!



Asculti muzica, asculti versurile preferate. De ce te linistesti cand le asculti? De ce te detasezi de lume, de toate problemele existente in acea clipa? De ce iar te pierzi in visare? De ce simti ca iti vine sa plangi? De ce simti ca au fost scrise special pentru tine?



De ce 2 randuri te schimba asa mult? De ce dai mai multa valoare lor decat propriilor tale cuvinte? Pana la urma sunt doar niste versuri, au fost scrise pentru milioane de oameni, dar totusi simti ca sunt numai ale tale.



Trebuie sa invatam sa punem pret pe lucrurile cele mai neinsemnate, dar cum putem face asta daca nu stim sa le apreciem nici pe cele mai apropiate? Visele nu vor veni singure la tine, trebuie sa te duci tu la ele!



Multi cred ca intr-un anumit moment al vietii sunt cei mai fericiti oameni de pe pamant. Nu asta e fericirea! De fapt nu este deloc fericire pentru ca nu o simti decat o ora, doua, o zi, doua, dar..doar atat! Ce valoare are? In clipele acelea senzatia nici macar nu are timp sa-ti inunde tot corpul, sa-ti atinga cele mai sensibile puncte unde fericirea chiar iti trimite vibratii.



A fi fericit inseamna a te bucura atunci cand suferi, a te bucura ca te-ai impacat cu un prieten dupa cateva zile de ignoranta, a te bucura atunci cand astepti persoana potrivita pe care sa o poti iubi, a te bucura ca trebuie sa lupti pentru atingerea unui scop, a te bucura ca nu ai o viata perfecta si uite asa lista poate continua. Abia atunci o sa simti ce inseamna sa fii fericit cu adevarat. Abia atunci ceilalti vor observa ca esti cea mai multumita persoana, doar privindu-te in ochi. Invata sa te bucuri si de cel mai rau lucru care ti se intampla, pentru ca toate se intampla cu un scop!

Un comentariu:

  1. Romania e o tara ca oricare alta,numai ca spre deosebire de altii,noi promovam nesimtirea si multe alte rude de ale ei.Pe cand ei, altii, ascund lucrurile astea.
    Cat despre fericire,poti sa pari fericit,dar sa nu fi si invers.Adevarul il cunosti doar tu.

    RăspundețiȘtergere