duminică, 18 octombrie 2009

Cand va priviti, faceti-o cu dragoste....

       Multe suflete perechi se intalnesc fara ca scopul lor sa fie mariajul si cinci copii. Nu e indicat sa tragi de o relatie. Ci doar sa faci tot ce sufletul tau simte. E bine sa decelezi intre ce simte sufletul tau si ce simte vointa ta! Ca sa fii convins ca ai ales din centrul fiintei tale trebuie mai intai sa-ti cunosti acest centru. A iubi pe cineva nu inseamna a-i vrea binele daca el nu si-l vrea. Ci a accepta ca el are dreptul sa fie si inalt si mic. Asa cum tu ai dreptul sa stai sau sa pleci de langa el. Poti face multe lucruri pentru un om.Pana in punctul in care nu te tradezi pe tine.





Cand stii ca te tradezi?...... Cand suferi?





       Nu, putem suferi din orgoliu si nu din acel MINE care indica esenta fiintei. Deci atunci cand iti pierzi sufletul, cand nu mai stii cine esti atunci risti sa iubesti mai mult din inertie si sa incarci iubirea cu povara de a te rupe pe tine de TINE. Si nu poti arunca in carca nici unui iubit/iubite povara de a te aduce in punctul tradarii de sine.

E iubirea oarba? Nu. Poate pasiunea. Iubirea deschide canalele intelegerii, cunoasterii - uneori vazand ce altii nu vad si poate niciodata nu va fi manifestat - lumina din iubit/iubita.

2 comentarii:

  1. da aici trebuie sa admit ca ai dreptate.eu trag de o rel care nu mai merge de vreun an, si nu pentru ca mai vreau ci pentru ca prietenul meu mai vrea.uneori nu mai conteaza cat de multe faci pentru persoana respectiva.stii sunt anumite norme sociale,mai ales femeile sunt dresate in anumit fel de familie,sa fie gospodine,sa-i accepte partenerului toate porcariile si daca nu te casatoresti dupa niste ani cu partenerul toata lumea zice ca ceva e in neregula cu tine. mamele ar trebui sa le mai zica fiicelor lor. esti nefericita, nu mai iubesti,da-i un sut rapid.gandeste-te la tine.din pacate traim intr-o lume matrimoniala.ca femeie simti asta mai puternic ,daca la o anumita varsta nu te casatoresti din varii motive sau esti cumva divortata,cum am intalnit pe cineva oamenii cred ca e ceva neinregula cu tine.nu conteaza cat esti de fericit.si apoi e chestia cu jucatul teatrului in public,multi au niste casat sau rel ingrozitoare dar cand ies in public pozeaza cu carul.a fi sincer cu tine si a trai cum vrei e cel mai greu in ziua de azi cand oamenii lipesc etichete.

    RăspundețiȘtergere
  2. mda...ar fi mult de scris....cand o sa am putin timp o sa compun un blog despre prostitutia morala pe care o cam practicam fiecare din noi din diferite motive: bani, pastrarea unui serviciu de rahat sau chiar din lipsa de vointa.
    Acum pot doar sa-ti ofer un exemplu ....sa zicem....din viata unei cunostinte care s-a casatorit presat de parinti...tocmai pt ca oamenii lipesc etichete...sa nu zica lumea....ce zice lumea ca...etc. La divort....nici unul din acea lume, chiar daca stiau f bine cauzele si motivele, nu au dorit sa se implice, sa dea o mana de ajutor...daca nu pt el, macar pt fetita lui....Cu toate ca toata lumea (din nou lumea) ii zicea ca nu are sanse.....s-a zbatut si dupa multe procese....cu singura si cea mai mare pila: Bunul Dumnezeu ....a castigat tutela fetitei si acum sunt cei mai fericiti din lume ! Asa ca nu te uita ce zice lumea...
    Cand nu exista iubire....poti sa faci orice pentru celalalt ca tot nu e bine si tot nu ajunge ....
    Vampiri care sug sange, nu stiu daca sunt...dar...sunt vampiri care sug viata, timpul, energiile si sufletul celor care le accepta asa zisa iubire...care nu au destula putere sa se smulga din dominatia lor....care nu au verticalitatea a ceea ce doresc de la viata si de la ei insisi...nu vreau sa fiu rau dar acesti looseri isi merita soarta...

    (atat deocamdata...ca maine am examen...)

    RăspundețiȘtergere