duminică, 18 aprilie 2010

Refulare....

           Mai fetelor, chiar toate credeti ca aveti o mina de aur intre picioare si barbatii nu vor altceva decat sa ajunga sa sape acolo? Fixatia asta va caracterizeaza in mare masura si pe voi dar si pe barbatii care va fac jocul..., totul se invarte in jurul ei si nimic nu exista fara.... Cati ani tre sa ai sau cata experienta, ca sa te poti ridica deasupra acestei chestii?

         Cat de obsedata tre sa fii sa intelegi ca daca te invit la o cafea si o poveste mai directa (la cafenea, bineinteles)...deja vreau sa ti-o trag?

         Ma rogi sa fiu "tata ranitilor" (cum zicea cineva pe blog), sa te sfatuiesc cum sa iesi din buda sentimentala in care esti de cativa ani, iar cand accept, sa crezi ca am facut-o doar ca sa te calaresc...nu pot sa nu ma gandesc in scenariul tau, cand era asta: inainte, in timpul sau dupa? Chiar nu ma pot opri sa nu ma simt jignit....

         Dupa zeci de ore de sfaturi la telefon..... doar asta ai inteles? Nu m-am invitat eu...tu ai facut-o...Sau chiar nu ai inteles ca o consiliere de genul asta (indiferent ca e spirituala sau psihologica), presupune o responsabilitate imensa fata de fiecare cuvintel sau atitudine? Nu trebuie sa stii cate ore ma gandesc eu la tine, la problemele tale, cata analiza si sinteza ( sa nu zic scoala si experienta) sunt necesare pentru a ajunge la sfaturile si la solutile acceptabile, ....dar putin respect tot trebuie sa dai....

         Nu stiu ce am reprezentat eu pentru tine, dar daca ti-am raspuns la glume cu glume,  la situatii cu situatii .....a fost tot in scop terapeutic si am crezut ca ai inteles asta si ti-ai dat de la inceput seama ca nu poate fi altceva si ca nu e voie sa se amestece lucrurile.

         E vina mea.Ti-am dat respect si nu am cerut/impus putin respect. De fapt, la noi asa e....daca-i gratuit nu e bun, nu e de calitate.... e dubios....etc...

         Nu stiu ce ai inteles la telefon, asa ca ti-am scris asta ca sa intelegi poate, ca nu sunt suparat dar nu mai pot si nici nu mai doresc sa te ajut in forma de pana acum: oricand, oricum, orice....



Cu respect,

12 comentarii:

  1. "Mai fetelor, chiar toate credeti ca aveti o mina de aur intre picioare si barbatii nu vor altceva decat sa ajunga sa sape acolo?"- nu chiar toate,dar mult prea multe.Eu am o vorba "nu te vinde,nu te oferi pe tava.Poate ca luai un pret bun ieri,poate ca iei si azi,poate chiar si maine,dar va veni o zi,in care in oglinda nu te vei mai recunoaste si atunci,pretul obtinut nu te va ajuta la nimic".
    Din pacate,de multe ori mi s-a intamplat si asta,sa ofer un umar si ssa se inteleaga altceva,sau sa raspund cu gluma,la glumele altcuiva si sa se inteleaga cu totul altceva,asa ca sunt persoane de ambele sexe,ce inteleg doar ce vor ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. ok, hai ca ti-am scris, dar inainte sa-ti gasesc msj in off. O sa ai ce citi - ha!

    Recunosc ca dupa ce ti-am citit blogul, am vb cu tine...in gand. Asa ca, din cand in cand mai lasam pt un scurt moment bucataria (pt a-ti scrie intr-un fisier WORD, ce-i drept) pt a nu-mi pierde sirul monologului, mai bine zis a ideilor pe care am vrut sa ti le impartasesc, in speranta ca acum, mai mult ca oricand, ma vei cunoste mai bine si vei aprecia omul care sunt, prin „dorintele” si sentimentele nevinovate pe care le am vis-a-vis de persoana ta. „Epistola” e lunga, sper ca la final sa-ti spui ca a meritat efortul de a citi si ti-a facut placere s-o citesti.

    Dupa ce mi-am baut cafeluta si mi-am pregatit „terenul” pt bucatarit, mi-am amintit discutia de aseara cu postarea comment-ului pe blogul tau, bineinteles ca am citit si ce ai scris ultima data.

    Recunsoc ca am fost putin socata, in sensul ca dupa ce am citit, m-am gandit daca nu cumva e o aluzie la ce credeai ca vreau la un moment dat de la tine si modul in care ai reactiona la o astfel de atitudine certificata si faptic, o lectie de a-mi taia elanul de a visa la tine in sensul asta.
    Ti-am mai spus, nu sunt ahtiata dupa sex, dar atunci cand am avut ocazia sa constat ca fac dragoste, am facut-o cu pasiune. Nu stiu daca tr sa ma sperie gandul ca e departe de mine dorinta asta...de cateva luni bunicele. Am simtit ca sunt dorita si iubita, am trait la maxim acele clipe, dar vezi si tu, orice inceput are si un sfarsit. Frumosul” din viata asta tumultoasa ajungem sa-l percepem la finalul fiecarui „episod”, ca ceva care ramane mai mult la stadiul de vis, o frantura atinsa in treacat, care ne lasa mai mult sau mai putin cu gustul amar al deceptiei.
    Chiar am vazut de curand o emisiune in care se dezbateau relatiile de cuplu. In esenta si ca sa fiu mai la obiect, o femeie care iese dintr-o relatie, cauta remediul incercand sa intre intr-o alta relatie. De aceea femeile ajung sa faca greseli mai multe/mari decat barbatii, luand in considerare ca femeile pun si suflet in patul in care urca (zic eu – ha!).

    RăspundețiȘtergere
  3. imediat ce am postat m-am gandit la tine, la discutia noastra si la faptul ca o sa crezi ca la tine fac referire....

    RăspundețiȘtergere
  4. chiar daca va fi sa nu ne intalnim niciodata, important e ca relatia asta de prietenie sa poata fi in asa fel contruita incat sa pot spera ca odata ne vom intalni, ca sentimentele de prietenie si de drag sunt reciproce, iar daca asta nu va fi posibil fizic, sufleteste sper ca am facut-o.

    RăspundețiȘtergere
  5. e ok cum zici, chiar daca in sinea mea nu pot sa te cred...

    RăspundețiȘtergere
  6. adica, sa nu te simti jignita, dar am avut in preajma atatea persoane care promiteau prietenie vesnica si neconditionata... asta pana cand am zis ceva ce nu le convenea,...si tot din prietenie o faceam... pt ca mai bine risc sa stric prietenia pt a fi sincer decat sa pup in fund si sa ma uit la om cum se distruge

    RăspundețiȘtergere
  7. am avut pacienti ce ziceau ca ma adopta, ca trec vila pe numele meu....asta pana cand s-au vindecat....apoi....nici macar un telefon pe an

    RăspundețiȘtergere
  8. da, asa e corect
    eu sper doar sa am ocazia sa raman un etalon pt tine in ceea ce priveste prietenia
    sa-ti demonstrez

    RăspundețiȘtergere
  9. nu am vila si nici nu am varsta ca sa te adopt, dar pot sa ma consider un pacient vindecat sufleteste care te respecta si de la care are ce invata

    chiar daca o sa vb rar, prefer sa-ti fie dor de mine decat sa-ti doresti sa-ti fie dor de mine

    RăspundețiȘtergere
  10. Referitor la discutia de a-mi face un blog: pt ca nu am darul tau de a scrie, n-am s-o fac. Ce mi-a trecut prin cap ca un posibil subiect/titlu la ce ti-am scris (apropo la ziua de azi) ar fi „<> pierdute si intamplator regasite” sau mai bine...„Abonament la sufletul tau”...pastrand esenta frumusetii sufletesti. Ganduri frumose si numai bine de la XX....la ...D.F.

    RăspundețiȘtergere
  11. scuze, lipseste <>. Ce ti-e si cu parantezele astea... ha! Tot eu...

    RăspundețiȘtergere
  12. oooooooooooooo, paranteze, paranteze. Era vorba de FRUMUSETI. Probabil frumusetea sufleteasca nu are nevoie de paranteze, probabil asa isi pierde esenta :(

    RăspundețiȘtergere