vineri, 26 februarie 2010

comment

Pentru anonimul "tot eu".... am simtit ca nu e de ajuns doar un comment de raspuns...asa ca incep citand:



Anonim spunea... ( comment la Lectie de viata..... )





Pt TASHA : Nu stiu daca «angel» trebuie incurajat in sensul asta. La doar 2 zile dupa ce “n-a mai vrut sa viseze”, i-a dat un «10» Piticai. Bravo ei si...bafta lui ! Restul sunt si vor fi teme probabil de dezbatere, de contemplare pt cititorii blogului sau asupra a tot ce se poate intampla visand, sperand, iubind. Fiecare are povestea lui. Iar el are frumosul dar de a-si exprima trairile si sentimentele... Sper ca de acum va avea sansa de a trai fericit si de a iubi, la fel de frumos precum stie sa scrie. Astept! :)





Multumesc pentru gandurile bune dar...nu e asa usor...asa simplu.....





         Pitica a primit un 10 pentru ca mi-a demonstrat ceea ce nu voiam sa accept de la fiica mea (ma gandeam ca intru la chestia cu fiecare cioara-si vede puiu cel mai frumos): aceea ca nu conteaza varsta fizica pentru a avea un suflet intelept si bine construit, pentru a avea corect stabilite valorile fundamentale de viata. Pana acum consideram ca doar timpul si experienta pot contribui la achizitionarea si formarea unui sistem corect de valori sufletesti.....greseam.....timpul, varsta, te invata ca merita sau te obliga  sa le folosesti, sa le pretuiesti, sa le manifesti pentru a ajunge la o fericire durabila si o viata frumoasa. Cand esti tanar stii ce trebuie sa faci dar iti permiti sa zici ca nu-ti pasa sau nu te intereseaza inca...ca ai voie sa faci orice pt ca tot tu tragi pt asta.......din pacate trag si cei dragi de pe langa tine....



     Revenind la Pitica.... E o straina pentru mine si probabil asa va si ramane ...dar.... pentru ce mi-a aratat din sufletelul ei de 21 de ani.....i-am ramas dator si mi-a castigat prietenia vesnica. Totul e sa si urmeze ce-i spune sufletelul, dar e greu la varsta asta cu atatea tentatii si oameni rai in jurul ei....si... la un moment dat...va avea de ales .....cand si daca apare conflictul....ori va face ce face ce fac majoritatea...iar sufletelul va suferi si va ceda...devenind astfel un om ordinar, manat doar de interese meschine, materiale.....ori va urma sufletelul si va avea sanse mari de a fi fericita......orice va alege.....va avea prietenia si sprijinul meu moral neconditionat....

Un comentariu:

  1. Viata e o piatra de incercare, e o scena deschisa in care fiecare joaca propriul rol (principal). Cand se apropie momentul in care cortina cade, poti face o “evaluare” a ceea ce esti tu, a rolului pe care l-ai jucat bine sau nu, a celor pe care i-ai avut “parteneri” , abia atunci poti defini oarecum viata.
    Fiecare parinte incearca sa inoculeze copiilor sai definitia asupra ceea ce inseamna cu adevarat valoros in viata. Invatarea copilului tau o faci prin/din experienta acumulata.
    In general tinerii “promit” , in primul rand pt ca au toata viata inainte, iar daca “ piesa” jucata nu a avut succes (si pt multi, nu ca ar fi din cauza lor), gasesc in ei forta s-o ia de la capat stiind ca si “maine” teatrul va fi in acelasi loc, cu aceeasi scena, sperand de fiecare data ca el si/sau partenerii de “scena” vor fi mai buni, iar “piesa” va avea succes.
    Ramane de vazut pentru fiecare in parte daca, cum si/sau pt cat timp si-au invatat ... lectia.

    RăspundețiȘtergere