duminică, 17 ianuarie 2010

Sa vorbim despre iubire neconditionata....



    Iubire neconditionata, exista sau nu? (si nu vorbim de iubirea parinte-copil)

    Pana acum cateva luni ziceam ca nu poate exista asa ceva, ca iubirea se naste si moare functie de ceea ce face persoana iubita, adica partenerul. Chiar sustineam cu tarie ca  cei care nu coroboreaza sentimentul si trairile cu fapte, situatii, etc, eu probleme de "mansarda". Cum poti sa-l iubesti in continuare pe cel care nu mai doreste sa fie cu tine, se poarta urat cu tine, pe cel care nu te apreciaza, care te face constient sa suferi, caruia nu-i pasa de tine...etc...stiti si voi la ce ma refer... intr-un cuvant IUBIRE NECONDITIONATA ?

     Viata bate ratiunea, zic parafrazand celebra sintagma.



    Nu voi aborda  acum, modul in care se naste iubirea...sau....e nevoie? Cred ca totusi e nevoie sa diferentiem doua categorii mari, ca sa putem merge mai departe:

               1. iubirea rationala - care se naste incet, pe masura ce observam ca cineva corespunde aspiratiilor noastre privind ideea de partener, iubit, etc.

               2. iubirea irationala - care apare fara veste, fara motive, de multe ori fara sa interactionezi prea mult cu persoana. E asa numitul "coup de foudre" - iubire la prima vedere. A nu se confunda cu falsa iubire - acel atasament  pe care-l dezvolta oamenii disperati dupa iubire si afectiune sau disperati dupa un partener, oricine doar sa nu fie singuri. ( asta e un subiect ce merge dezvoltat separat).



Si, pt ca nu mai am timp acum, zic: exista iubire neconditionata. Doar ca cel "binecuvantat" sa simta asa ceva, va simti in acelasi timp si multa multa suferinta de fiecare data cand persoana iubita ii va insela asteptarile. Si asta presupune toata gama de situatii, incepand de la aceea in care nu stie sau nu vrea sa stie despre tine, apoi stie dar nu vrea sau nu poate pentru ca e angrenata in alta relatie si multe altele (astept sugestii)...culminand cu cea in care stie si se joaca cu sufletul tau exact ca soarecele cu pisica....



voi continua data aviatoare....

3 comentarii:

  1. Bun gasit!
    Da, exista iubire neconditionata si fara acel DOAR!
    Iubirea neconditionata elimina din start asteptarile, neavand asteptari nu va surveni suferinta.
    Pasul important pe care trebuie sa-l facem este sa-ncepem noi, nu sa asteptam sa-nceapa celalalt.
    Testul este pentru noi! Suntem sau nu capabili de asa ceva?!
    Pot eu iubi neconditionat pe cineva? Pot eu elimina toata suita de asteptari ce deriva dintr-o relatie?

    RăspundețiȘtergere
  2. avem atatea fiinte de Iubit-e plin pamantul! Si cerul de asemenea..si natura, Geea noastra etc. Si, cel mai important: ne avem pe noi sa ne iubim neconditionat!!!... Reteta: cine reuseste sa se iubeasca pe el insusi va fi iubit si de ceilalti-ceea ce e in el atrage si oglindeste..

    RăspundețiȘtergere
  3. daca stai sa te gandesti.. si eu te-am iubit in continuare toti anii astia chiar daca nu am mai vorbit deloc. Si este iubire neconditionata. E iubire de Prieten. Eterna. Odata ce ai daruit Iubire cuiva aceea ramane pentru totdeauna, oricat timp ar trece, orice s-ar intampla.
    Ce coteaza cum se poarta celalalt??? Iubirea nu asteapta nimic. Doar emana continuu, nu are incotro si de sangereaza si daca e pe moarte. Iubirea este intruchiparea Pasarii Phoenix.Se mistuie pe sine insasi si renaste mereu tot mai frumoasa si spectaculoasa. Iar tatal pasarii este purtat in zbor cu atentie si asezat la picioarele zeului Soare din templul sau(legendele sunt intelepte si simbolice..)Intelegerea profunda a legendei Pasarii Phoenix-reveleaza taina Iubirii neconditionate..:)

    RăspundețiȘtergere