marți, 26 iulie 2011

Destinul omului .... tainele destinului explicate pas cu pas 1

             Cel mai mare dar pe care l-am primit noi oamenii este liberul arbitru (LA)! Avem posibilitatea de a alege ce sa facem/ce sa nu facem, cind si cum sa facem, etc... Exista insa si reversul medaliei: suntem responsabili si suportam consecintele alegerilor noastre. Constient sau inconstient, prin ceea ce facem inchidem sau deschidem drumuri/optiuni in viitorul nostru. E comod sa te gandesti doar la ziua de azi... e comod sa te gandesti ca nu exista un Dumnezeu caruia sa-i dai socoteala, e comod sa nu-ti pese ca exista si Legi Spirituale de respectat... insa toate atea au urmari, si ajungi la momentul din viitor in care te intrebi: de ce tocmai eu patesc/sufar X chestie???  Putini reusesc sa mai faca legatura cu faptele din trecut, si, de regula chiar daca o fac, e tardiv.
           Destinul e o chestie ciudata: o parte impusa, o parte pe care ti-o cladesti singur sau impreuna cu cei ce te inconjoara. Sa explic? 
          1. Partea impusa: incepe cu ceea ce primesti la nastere... o tara, o familie, un statut social si financiar al familiei, un corp perfect sau nu, o minte mai mult sau mai putin agera, etc
              Avem apoi o Misiune Personala - o seama de lucruri ce trebuie facute, rezolvate, atinse, etc, pe parcursul vietii.
           2. Partea  de destin pe care ti-o cladesti, tine de alegerile pe care le faci in viata de zi cu zi. Mi-ar fi mult mai usor de explicat deca as da exemple. Oricum, functie de alegerile noastre, vom avea posibilitatea de a ne face misiunea mai usor sau mai greu. Sunt lucruri pe care, daca refuzam sa le constientizm sau daca devenim ceva/cineva ce nu le mai poate realiza, se vor redistribui altor oameni, dar, si asta e important, sunt lucruri fundamentale pe care daca refuzi sa ti le asumi si faci, viata ta nu mai are sens, e compromisa total, traiesti degeaba..... si atunci pleci mai repede decat era prevazut.
           Ah, mai era ceva demn de precizat: nu suntem raspunzatori doar de lucrurile (zic asa la general lucruri, intelegand aici si fapte, vorbe, ganduri, etc) pe care le-am facut si nu trebuiau facute, .... ci si de lucrurile pe care trebuia sa le facem si nu le-am facut. Sunt multi care zic: nu am facut nimic rau.... corect... dar nu ai facut nimic bun din ce trebuia...e si asta o vina. Sunt multi care cauta scuza si zic: nu stiam ca trebuie/nu trebuie sa fac asa ceva. Prostia,  ignoranta, necunoasterea unor legi, nu te absolva de efectele incalcarii ei. Iar cu privire la asta, prostia spirituala e cea mai grava forma de prostie (necunoasterea legilor spirituale ce guverneaza universul si vietile noastre). 

            Au fost oameni care m-au intrebat: daca totul este scris undeva, daca totul este prevazut din timp, ce rost mai are liberul arbitru, ce rost mai are sa ma zbat....?  Raspunsul e simplu dar in aceeasi masura complex, pentru ca acopera o mare gama de situatii: - poti sa-ti implinesti destinul, sau nu, functie de asta, se schimba calitatea si durata vietii tale;

- unele lucruri ce tin de destin, le vei face, dar depinde cu cine, cum, cu suferinte si sacrificii sau cu placere, fericire, bucurie, etc;

- poti sa-ti inbunatatesti viata, poti primi misiuni noi, frumoase, poti evita unele urate, etc...       Chiar daca pare crud, chiar daca ne convine sau nu ne convine destinul pe care-l avem,  important e ca putem sa-l schimbam. Nu vom schimba inaltimea sau culoarea ochilor, de multe ori va trebui sa facem lucruri care ne displac sau pe care logic si rational nu le-am face. Conteaza insa sa-ti iei viata in maini, constient,  si cu eforturi sa-ti urmezi destinul, iar unde se poate sa-l modelezi, urmandu-ti unul sau mai multe vise.... nu vei gresi!

5 comentarii:

 1. Bine ai revenit cu ganduri, ingere !

  RăspundețiȘtergere
 2. @Brandusa: Bine v-am regasit suflete dragi! Multumesc pentru primire...

  RăspundețiȘtergere
 3. Fascinant,intrade-var asa este,asa se intampla si eu gandesc profund asupra unor aspecte din viata

  RăspundețiȘtergere
 4. Este o explicatie foarte profunda si cred ca spune totul.eu cred

  RăspundețiȘtergere
 5. Deci destinul ne este scris si nu poate fi schimbat?!

  RăspundețiȘtergere