luni, 24 octombrie 2011

Gesturi mici…. neinsemnate…


 

Pe un om intelept nu-l poti minti . El se lasa mintit... daca vrea.... Daca ai o relatie cu un asemenea om, ai o singura scapare: fii sincer, fi natural, fa totul firesc, ne fortat.
In iubire, se accepta micile minciuni, care fac poate viata mai condimentata sau ocolesc temporar subiecte delicate…. dar atentie la “mici” si “temporar”… pentru ca firea omului face sa te obisnuiesti cu asta si sa treci repede la “mari” si “definitive”. Din comoditate, din obisnuinta (de la munca- de ex.), din lipsa comunicarii, din lipsa timpului, etc…. indiferent de motiv si justificare… nu o fa fata de omul intelept, fata de copii si fata de cel care te iubeste “cu adevarat”… acestia toti au cu ei ingerasii care ii ajuta sa te prinda. ( glumesc dand vina pe ingerasi… sau nu…)
Ce te da de gol? Simplu…. gesturile mici…. neinsemnate…Sunt gesturi simple, care nu pot fi programate, prevazute, si… ce e mai grav… nici nu pot fi cerute de catre celalalt… pentru ca-si pierd valoarea. Valoare pentru ca sunt dictate de suflet si de ceea ce porti in el fata de partenerul tau. Am zis “partener”…daa… pentru ca se aplica si cand e vorba de sot-sotie,  iubit-iubita, prieten-prieten, dar si parinte-copil… nu dezvolt…ganditi-va singuri.
Si nu uita: trecutul cu greselile lui te urmareste si te ajunge din urma. Nu vei scapa de “lectiile neinvatate” ascunzandu-te, fugind de ele, ocolindu-le... pentru ca ele te fac sa platesti acum, in prezent, involuntar gafand cand te astepti mai putin....si prin asta compromitandu-ti viitorul...

5 comentarii:

 1. Este foarte adevarat ce scrie pe poza.... Pacat, insa, ca majoritatea iubesc lucrurile cum ar fi banii, bogatia si folosesc oamenii pentru a ajunge la ele....

  RăspundețiȘtergere
 2. Sunt de acord cu tine, si imi place poza dar in mod special ce scrie in ea, bine ar fi daca am si trece la actiune.

  Cred insa ca minciuni sunt peste tot si nu doar temporare si mici.

  RăspundețiȘtergere
 3. oare de ce ma regasesc? poate ptr ca sunt inconjurata de oameni care imi insulta inteligenta emotionala cu toate gesturile lor neinsemnate,mici? iar eu, prefacandu-ma ca nu simt,nu vad,nu aud,accept intr-o tacere surda,muta,adanca...zambind frumos tuturor!

  RăspundețiȘtergere