duminică, 9 octombrie 2011

Initiere in relationare...

Suntem invatati  si chiar conditionati de mici sa relationam intre noi. In ziua de azi a devenit aproape vital asta. O simtim personal dar si social, se numeste generic “socializare” iar pentru unii a devenit un stil de viata chiar.
Multe chestii le facem din obisnuinta, din rutina, fara a ne mai gandi ce reprezinta, fara a constientiza de ce se fac, cum se fac corect si ce mecanisme implica, ce responsabilitati ridica, etc.
        Dupa postarea “Ieri am fost agatat….” am primit multe feedback-uri care mi-au demonstrat inca o data cat de multe automatisme ne stapanesc viata de zi cu zi. Poate pentru ca unii dintre noi nici nu au avut sansa sa li se explice iar altii nu au avut timp sa mediteze asupra lor, o sa le iau pe rand si intr-o modalitate cat mai simpla:

Salutul – pe langa faptul ca trezeste sau nu in noi ganduri, sentimente, amintiri, etc – faptic, (chiar daca inconstient) luam o bucatica din biocampurile noastre, din energiile noastre, din sufletelul nostru, pe care o unim cu algoritmul format de salut si pe care apoi o “aruncam” (transmitem, daruim, etc) destinatarului acelui salut. Nu degeaba in popor actiunea de salut mai este  explicata cum ca “dai binete” cuiva. Prin salut daruiesti si te daruiesti putin celui salutat…Cati dintre voi ati vazut si constientizat pana acum salutul in forma asta? Pentru toate astea, in popor,  sa nu raspunzi la salut este considerata o actiune total reprobabila si lipsita de bun simt. Si daca tot suntem aici… voi generaliza,  spunand ca aproximativ aceleasi fenomene se intampla si cand vorbim cu cineva sau cand injuram (putin diferite totusi…dar nu dezvolt decat la cerere…). Informatiile dar mai ales energiile daruite cu aceste ocazii il vor influenta mai mult sau mai putin ( bine sau rau) pe cel cu care ai interactionat, dar te vor influenta si pe tine…(si aici e mai mult de explicat).

Datul mainii – o alta forma de interactiune foarte raspandita mai ales intre barbati.
 Am colegi care cand intra intr-o incapere, se arunca sa dea mana cu toti. Sunt omeni care dau mana doar cu o parte din cei prezenti in incapere, …dau mana doar cu sefii, ceilalti fiind ignorati…. facand asta ca o chestie de orgoliu.
        Faptic, mana nu se da oricum, oricand si cu oricine. E tot o forma de salut dar cu contact intim intre doua persoane. Transferul de informatii si energii subtile se face indiferent daca constientizezi sau nu…. calitatea si cantitatea difera insa. Poti schimba multe aspecte din interactiunea cu o persoana, din atitudinea ei, etc, daca strangerea de mana se face corect si transmiti ce trebuie atunci. Pentru profani: pe langa centrii energetici principali, cunoscuti si sub numele de chakre, mai sunt si altii secundari, iar unul din ei se afla chiar in palma… deci cand dai mana, … e ca si cand ai uni doua persoane printr-un cablu de date….se pot primi si transmite multe date.

        Deci, daca gesturile simple, uzuale, ascund atatea aspecte importante, ganditi-va cate si ce se intampla sau ar trebui sa se intample cand strangi in brate pe cineva, cand saruti, sau cand faci dragoste… dar chiar intereseaza pe cineva sa stie mai multe???

15 comentarii:

  1. Salutul e o forma de respect si de conduita.... iar imbratisarile, "relationarea" cu o persoana iubita.... este dragost (sper).

    Indiferent de situatie, cand oferi te respecti pe tine, te iubesti pe tine.. te duci putin la "ce tie nu-ti place,altuia nu face">

    RăspundețiȘtergere
  2. ...si despre relationarea virtuala, transfer de senzatii, de stari si ganduri as mai dori...si bineinteles continuarea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Doar eu: Claudia...la prima vedere e cum zici tu...eu tocmai asta am facut...sa explic ca nu e asa simplu! Daca tu vrei sa te opresti doar la asta...

    RăspundețiȘtergere
  4. nu, nu e usor, dar nu imposibil.... si toate depind de fiecare om in parte...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Brandusa: incerc dar nu promit...daca as scrie sa cuprind totul...ar iesi carte..

    RăspundețiȘtergere
  6. ... si ce crezi ca nu s-ar publica :))
    Tu scrie, restul vine de la sine ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. da, da, ma intereseaza foarte mult! :)
    mai mult decat interesant, deci continuarile sunt binevenite. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Brandusa: sa inteleg ca am deja sponsor...wow..( pentru carte bineinteles...)

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca as citi pe rasuflate o carte scrisa de tine ...

    RăspundețiȘtergere
  10. @Crisa: Multumesc! Pentru mine e un chin mare sa scriu... asa ca o fac doar cand durerea sau nevoia din suflet e si mai mare decat acesta. Pot insa vorbi liber ore sa nu zic zile. Daca voi avea vreodata langa mine pe Cineva care pe langa faptul ca ma suporta si ma iubeste, o sa fie inspirata sa inregistreze si sa transcrie....veti avea cu siguranta multe carti de citit....

    RăspundețiȘtergere
  11. Garantat ai sponsor, chiar sponsori :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am vazut partea asta a faptelor noastre..

    RăspundețiȘtergere
  13. Sper sa gasesti curand , iar Ea sa aibe inspiratie si sa te inregistreze ....deoarece , mie imi place sa citesc :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mihai am observat si eu de ceva vreme ca socializarea conteaza oarecum si aici nu ma refer neapart la salut ori datul maini.Eu am zile cand pur simplu nu vreau sa vorbesc cu nimeni sau doar cu unele persoane ce ma linistesc,si asta doar pentru ca simt ca asta imi face bine.Sa meditez zile intregi la anumite lucruri este relaxant

    RăspundețiȘtergere