luni, 6 decembrie 2010

O poveste frumoasa pt. saptamana asta....(primita pe e-mail)

Cand pentru aproape toata lumea conteaza doar prejudecatile legate de varsta, situatie materiala, frumusete, etc.....nu strica un moment de meditatie:
Motto: " Deciziile corecte sunt balamalele destinului" Edwin Markham

                  Un soldat american, inainte de a pleca pe front, s-a dus la biblioteca si a cerut o carte. Era o carte de poezii. A citit cartea care a avut un impact foarte mare asupra sa. Dar ce l-a impresionat mai mult decat cartea erau comentariile pe care cineva le scrisese pe marginile paginilor. Cartea fusese donata bibliotecii de catre persoana care scrisese comentariile. Asa ca numele si adresa ei erau scrise pe carte.
                 Plecat pe front, a decis sa-i scrie acestei doamne. I-a spus cat de mult l-a impresionat cartea si ce impact au avut comentariile pe care ea le scrisese pe marginile cartii. Si ea i-a scris inapoi. Asa au inceput sa corespondeze si, cu cat isi scriau, relatia lor devenea din ce in ce mai puternica.
                 Intr-una din scrisori, el i-a scris si a rugat-o sa-i trimita o fotografie. Ea i-a spus ca daca se simte apropiat de ea si daca dragostea lui este adevarata, nu va conta cum arata. Asa ca nu i-a trimis nicio fotografie.
                 Cand s-a terminat razboiul si el s-a intors in SUA, si-au dat intalnire in New York , in Grand Central Station. Ca sa se recunoasca, ea l-a rugat sa tina cartea in mana, iar ea va avea un trandafir.
                 Asa ca in acea zi, intr-un loc imens, un soldat venit de pe front, cu o carte in mana cauta o femeie cu un trandafir in mana. Va dati seama ce asteptari avea? Era pe punctul de a-si gasi sufletul pereche, femeia pe care o iubea dar pe care nu o vazuse niciodata.
                 Asteptand, a vazut o fata superba, imbracata intr-o rochie verde, care-l privea atent. Ea s-a indreptat catre el si... era minunata. Era dincolo de orice imaginatie. Iar el s-a uitat si a vazut ca ea nu avea niciun trandafir. Langa el s-a oprit o doamna in varsta. Avea un trandafir in mana.
                Va puteti imagina? Tanara superba si doamna care nu arata foarte bine, dar cu un trandafir in mana. Si nu era frumoasa, chiar destul de urat si imbatranita. Voi ce ati fi ales? Persoanei cu trandafirul ii stia sufletul de care se indragostise. Asa ca s-a indreptat spre doamna urata cu trandafirul, in timp ce tanara frumoasa s-a oprit la cativa pasi de el, l-a privit si l-a intrebat:
           - Vii cu mine soldat?
Iar inima lui era sfasiata. Decizii. Alegeri. S-a gandit un minut. In timp ce tanara se indeparta de el, lucrurile corecte l-au determinat sa aleaga: si-a continut drumul catre persoana in varsta care tinea trandafirul in mana, s-a apropiat de ea si i-a zis:
           - Buna ziua, si a invitat-o la cina. 
Iar aceasta i-a spus:
           - Fiule, nu stiu ce se intampla aici, dar tanara imbracata in verde care tocmai a trecut pe langa tine, m-a rugat sa tin in mana acest trandafir si mi-a spus ca, daca vei veni la mine, sa-ti spun ca te asteapta la restaurant.

6 comentarii:

 1. frumoasa povestioara ta :)
  e vreun apropo, ceva?

  RăspundețiȘtergere
 2. Exact cum iti explicam putin mai jos, ....o jumatate va implini intregul, si nici nu stii cine, nici cum, nici cand...dar va fi.
  "Nimic in viata ta nu este intamplator" !
  Seri senine !

  RăspundețiȘtergere
 3. @wannabe: nu m-am gandit ...dar o s-o fac....acum 2 saptamani povestea un coleg si prieten ce are vreo 37 de ani, ca, facand curte unei d-soare de 24 de ani a fost respins cu replica "finuta": am un tata...nu-mi mai trebuie unul! Suna cunoscut?

  RăspundețiȘtergere
 4. Uite, am ales exact postarea :
  http://qedeu.blogspot.com/2010/11/criza-varstei-de-mijloc.html

  RăspundețiȘtergere
 5. hm...as fi chiar in masura sa comentez...insa n-o sa redau decat ceea ce spunea G.B.Shaw..."regula de aur este ca nu exista nicio regula de aur"...iar poveste atinge exact locul unde trebuia pus puctul...

  RăspundețiȘtergere
 6. mi-e dor de tine (asa cum prietenilor le este dor de prietenii cei dragi-ma intreb uneori ce mai faci, cum esti..)
  L.

  RăspundețiȘtergere